Aurora Moreira Csüt. Dec. 13, 2012 10:27 am
*A főutcáról lefordulva, aki erre jár nem lát mást, csak szépen rendezett házakat egymás szomszédságában. Ez annyira távol esik a tértől, hogy ide nem telepedtek be az eladók, kocsmák és különböző üzletek. Semmi furcsa nincs benne, hisz ezért nevezik lakóövezetnek. A kis utca mind a két oldalán ez látható, amelyeket az utcai lámpák világítanak meg. Szinte teljes a sötétség, hisz már késő van. De az egyik ilyen házban még mindig ég az egyik szobában a lámpa. Ez a ház egyszerű, egyszintes és kicsit sem olyan kicsi, mint amilyennek látszik.
Három szoba, két fürdő, egy nappali kandallóval melyet egy pult választ el a konyhától, padlástér és egy pince található benne. A berendezése teljesen átlagos és kicsit sem hivalkodó. Annak ellenére, hogy valaha egy mora család lakott benne. Szinte minden fehér és ezen az évek sem változtattak. A folyosóról lehet eljutni a szobákba és a mellékhelységekbe melyekben a kék szín uralkodik. Az egyik utca felöli szoba teljesen sötét és a redőnyei is le vannak húzva. A mellette lévőben ég a lámpa. Ez a szoba különbözik az összestől, hisz ennek a falai vörösben úsznak, és fekete bútorok vannak benne. A hátsó szobában pedig már alszanak. A padláson csak lim-lomok találhatóak, amit a ház asszonya az évek során összegyűjtött. A pince azonban teljesen más volt. Az egyik falat egy könyvespolc borította be, melyen a szakirodalmaktól kezdve majdnem minden megtalálható volt. Egy asztal, tele iratokkal, eredményekkel, számításokkal és folyamatok ellenőrzésével. Ide sose lépet be nő… csak Aurora, ha szüksége volt az apja jelenlétére.*
Emma már rég visszavonult, de én még mindig dühöngtem a tehetetlen haragtól. Nem értettem, hogy miért nem képes megérteni a célom és mért ragaszkodik annyira a maradásomhoz. Letelepedtem az ágyamra és fejem a kezembe hajtva hagytam, hogy a gondolataim előtörjenek. Mikor ismét feltekintettem csak a felfordulás tudatosult bennem, mely a csomagolás közben keletkezett. Az íróasztalom a nyitott ablak mellett volt, melynek halvány fénye volt az egyetlen fényforrás mely jelenleg üzemelt. A vörös függönyt az apró szél fújdogálta, de nem akartam becsukni. Érezni akartam a ridegséget, ami majd ezután várt rám. Távol az otthonomtól, a szüleim emlékétől. Egyedül, egy új és ismeretlen világban. Persze ha nem fázok meg, hisz csak egy vékony, szintén vörös anyagú selyem köntös volt rajtam. A papírok szanaszéjjel az asztalon, a földön ruhák, könyvek és bőröndök hevertek. Az ágyamban sem volt jobb a helyzet. A fekete selyem gyűrött volt, ahogy pár cuccot rádobáltam. Köztük volt a szüleim fényképe is melyen még nevettek. Még a legvakabb ember is látta, ha ránézet, hogy mennyire szerették egymást. Ezt véve a kezembe, néztem elmerültem és hüvelykujjammal simogatva beszéltem hozzá. Mintha a szüleimhez beszélnék... Nem ez volt az első alkalom. Mióta meghaltak sokszor volt így és nem is egyszer néztek őrültnek miatta.*
- Tényleg ennyire butaság? Ti is ennyire elleneznétek azt, amire készülök? Hát persze. Hisz Ti is mindig óvtatok. De ez nem maradhat így anyu. Már felnőttem és tanulnom kell. Ma egy idióta, barom megcsókolt. Fáj, hogy nem tudom a véleményetek kérni… Bár valószínűleg már kitekerted volna a nyakát Apa. De a bosszantó az egészben, hogy bár dühös voltam, de mégis… mégsem tudom megmagyarázni azt, amit utána tettem. Egy csomó olyan érzés volt, amit nem ismertem korábban… Annyira szégyellem magam anya, a tapasztalatlanságom miatt. Nem tudom elmondani, hogy mi játszódott le bennem… De annyira egy konok, utálatos és erőszakos egy fráter, hogy az még engem is kihoz a béketűrésemből. Pedig Ti mindig a türelemre tanítottatok és az odafigyelésre. Gúnyolódott anya! Rajtam! Azon, ami vagyok! Vagyis inkább azon, amilyen vagyok. Erre nem elég ez mára, de még Paul és a Mars is ezt az a napot választotta. Ha nem zavar ennyire össze ez a ficsúr, akkor is így döntöttem volna? Kérlek anya, csak egy jelet küldj, hogy jól cselekszem azzal, ha elmegyek… Mond, hogy csak a saját javam szolgálja, miközben segítek másokon… *A szám nem állt be és észre sem vettem, hogy mikor kezdet el potyogni a könnyem. Kicsit szipogva töröltem meg a köntösöm ujjában az arcom és csendesen néztem tovább a boldog mosolygását a szüleimnek.*
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák