Franko Fernand Camilon Csüt. Dec. 27, 2012 10:39 am
Van valami ebben a csajban, és abban, ahogy az éles nyelvével folyton visszavág, ami ahelyett, hogy a lelövésére ösztönözné, inkább egyfajta rokonszenvet ébreszt benne, de aztán lehet csak arról van szó, hogy tényleg a szaktudása az, ami miatt csodálja.
-Az igen! Bár felteszem, nem álmában ismerte fel a hajót, de az sem semmi, hogy ebből a szobából rájött, min ül. Őszinte elismerésem. Jó magam sajnos nem vagyok ennyire járatos a dologban. Persze, azt el tudtam érni, hogy egy a vén teknő ne hulljon darabokra, ám sajnos mindent amit tudok, az előző kapitánytól tanultam, méghozzá szorgosan, ő azonban erős a gyanúm, hogy egy müzlis doboz hátuljáról leste le, hogy nézhet ki egy hajtómű, szóval nem árt, ha néha egy igazi profit is beengedünk ide.
Egyenlőre úgy tesz, mintha nem venné észre a meteordarab felé nyúló kezét a nőnek. Őszintén reméli, hogy nem kell majd úgymond elhúzni a nótáját egy ilyen szép hangszernek, és rá tudja venni csak szavakkal, hogy legalább most az egyszer dolgozzon neki.
-Semmi sem okozna nagyobb örömet, mint emberibb körülmények közt felbérelni magát, de tartottam tőle, hogy túl intelligens lenne elfogadni az ajánlatomat, engem meg szorít az idő. Azért remélem, a "legénysége" tudja nélkülözni, viszont ne sértődjön meg, de a bozótkéses gyilkos, és a valamivel dekoratívabb vörös démon mellett a helyében én nagyobb biztonságban érezném magam a kalózaim közt, arról a mukiról nem is beszélve, aki minden bizonnyal csak arra vár, hogy fejbe vághassa egy bunkóval, és a hajánál fogva húzza be a barlangjába...
A mondandója végére egy hangyányit csökken magabiztossága, hisz a sértés közben azért rádöbben az iróniára ebben a mondatban. Persze a szünet csak egy pillanatig tart, aztán már folytatja is a beszédet:
-Tehát, a munka: hallja ezt az idegesítő kattogó hangot? Nem, nem a szer utóhatása, a generátorból jön, és nem tudok rájönni, miért. Már hónapok óta ezt csinálja, és hozzá is szoktunk, de aztán pár napja történt egy kis baleset...inkább nem részletezném, a lényeg, hogy szeretném, ha ránézne, és megjavítaná. Megszerzek mindent, amire szüksége van, és meg is fizetem, amennyiben hajlandó némi titoktartásra.
Ő maga is felpattan, és gombnyomásra már nyílik is az ajtó.
-Ideje úgyis van rá, hacsak nem szeretne gyalog menni, de azt nem ajánlom. Az űr ezen része különösen hideg tud lenni. Ó, ami pedig a nevem illeti, ha már ilyen kedvesen rákérdezett...nos, az igazi nevem nem szeretem, túl sok rossz emlék fűződik hozzá, de itt mindenki csak Rhodan-nek hív.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák