Miranda Owen Pént. Jan. 04, 2013 2:27 pm
*Tudjátok, hogy mire jó a szerződés? Nem, nem csak egyszerű feltételekkel szabott cucc, ami korlátozza a főnökünk határait és a munkánkat foglalja össze. Ez csak humm-bukk, amivel az olyan ostobákat etetik, mint amilyen én is vagyok. Épphogy betettem a lábam az otthonomba, hogy kiheverjem az utazásomat és elhatározásra jussak, na mi történt? Hát persze, hogy a főnököm hívott fel… A világ legkedvesebb, legbájosabb embere… hogy hajítaná ki valaki az Űrbe. Fáradtan, másnaposan, vagyis még aznaposan vettem fel a készüléket…
- Mit akarsz? *Szóltam bele gyűlölködve és kissé sem próbáltam meg ezt leplezni.*
- Nem érek rá… Add oda Josénak… De nem érdekel mennyit fizet, most értem haza… Másnapos vagyok, nem megyek az… Cseszd meg a szerződésed… De… Nézd, így nem vagyok képes dolgozni. Pláne nem azon a környéken. Míg Te az irodában ápolgatod, a titkárnődet én tudom, hogy mi folyik az utcán és… Hééé! Ha még egyszer ki ejted a szádon, hogy „Mircsikém”, beleépítem a fogaidat a fejedbe. Nem megyek oda… De akkor sem. Nézd, nem éri meg ez az egy anyag, azt, hogy utána hónapokig itthon üljek, mert valami bajom esett. Értsd má… r0hadj meg és tégy egy szívességet a szerződéseddel együtt. *Nyomtam rá a kommunikátorom és már indultam is csomagolni. Na erre jók a szerződések, hogy a főnököknek tej hatalmat adjon. És nekem ebből még van röpke két évem. Már ha van olyan bal szerencsém, hogy él addig ez a mocsok. Na de a szerencsémet inkább hagyjuk. Összekapva magam indultam útnak… de azért nem siettem el a dolgot. Ha már ilyen nagylelkű, akkor fizesse csak ki a normál járatokat és az órabérem. Ami persze hívástól számított…
Már megint itt. Már megint csupa feketében. Hogy én mennyire utáltam már ezt a színt. Na jó azért azt el kellett ismernem, hogy a fekete csak még jobban kiemelte az arcom és világos, szürkéskék vagy zöld? Már nem is emlékszem, hogy melyik pontosan. De a lényeg, hogy kiemelte a szemeim és a bőröm. Amin ugyan volt pár heg, de ezt hívják szakmai ártalomnak és jelenleg egyébként is takarta a ruhám. Ami nem állt másból, mint a kényelmesnek ugyan kicsit sem mondható hosszított szárú, fekete tornacipőmből, egy cső szárú, feszülős fekete farmerből, fekete pulcsi és a fekete kabátomból, melynek a kapucnija a fejembe volt húzva. Fényképezőm a nyakamba lógott, a diktafonom ami kb akkora volt, mint egy kavics és igazából úgy is nézet ki, már a helyszínen volt a járdaszegély mellett. Sokat nem kellett várnom, hogy megérkezzenek az emberek. Innen nem hallottam, hogy mit beszélnek, ezért volt a kavics. Nekem csak képeket kellett mellé csinálnom, mint bizonyíték. ~Mennyivel könnyebb életem volna, ha befejezem a színészi pályafutásom.~ Futott át a gondolat a fejemen, de már el is hessegettem és igyekeztem a legelőnyösebb, vagyis az Ő szemszögükből nézve a legelőnytelenebb pillanatokat elkapni. Egész jól ment és nem sok kihívás volt benne, de könyörgőm ez a gettó. Olyan nincs, hogy itt ne történjen valami. Ezt mi sem bizonyíthatta jobban, minthogy a búvóhelyemtől, ami jelenleg egy sötét kapu alj volt számítottam egy alig tíz lépésnyire felkapcsolódott egy lámpa, ahonnan valaki kirepült az ablakon. Sok baja nem eshetett maximum az üvegszilánkoktól, de ahogy ijedtemben ugrottam a világítófény felkapcsolódott a gépemen. Amit hála a fáradságomnak bár kiiktattam, de elfelejtettem leszerelni. Pontosan megvilágította az arcomat, és ez feltűnt a megfigyelt személyeknek is. Nos… hahó… riporter vagyok, még a leghülyébb is felismer, aki minimum holohírt néz. A földi csatornákról már nem is beszélve, arról meg pláne nem, hogy innen indultam. Még ha pár utcával följebbről is. De nem tanakodtam sokáig… fülemben dübörgö zenét felállás közben kirántottam és azon nyomban felvettem azt a bizonyos szőrős valamit amit nyúlcipőnek neveznek még a mai napig. Vagy űr már ez is űrcipő lett? Nem, ezt azért nem hiszem. A szememmel nem volt baj, és a sebességemmel sem. Hozzá voltam szokva, bár ez inkább az aktivistafoglalkozásomhoz társítanám. Az egyik sarkon le, aztán a következőn föl, aztán meg már nem is néztem hol fordulok le, de a lényeg az volt, hogy fel ne forduljak idő előtt. Az egyik ilyen fordulásnál egy járó kellő igyekezett bejutni az egyik házba. Ez nekem pont kapóra jött, mire odaértem már épp belépett és háttal állt nekem. Gyorsan hátra pillantottam, hogy láthatnak-e de eddig lemaradtak. A férfi után ugrottam és egy hirtelen taszajtottam rajta, hogy mind a ketten bejussunk. Kapucnimat hátra vetettem, hogy lássa, nem vagyok egy szörnyeteg és halkan visszaengedtem az ajtót.*
- Ne kapcsolj lámpát és lehetőleg maradj csendben, ha még szeretnél élni. *Kezeimet kissé megemeltem, hogy lássa, nem Tőlem kell félni, ha nem volt elég beszédes az, hogy szavaim közben alig kaptam levegőt. Az utcáról beszűrődő fényben lehetet látni, hogy bár a szavaim komolyak voltak, de egy apró mosoly ott volt ám, csak kissé gondterhelt. Gyorsan körbe kaptam a tekintetem, mikor hallottam a közeledő robogást.*
- Pff… egy elfuserált és rozsdás robot is halkabban közlekedik, mint ezek. Gyere… * Ragadtam meg a karját és húztam az első fordulóig, ami takarhatott minket. Aztán ott majd akadékoskodhat, ki röhöghet, amit csak akar, amíg ezt csendben teszi…*
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák