- Mira, szerintem ez nem is gond. Elvégre a pimaszságod akkor nem igen tudnád kamatoztatni, annak meg nem örülnék - kacsintok.
Na de úgy veszem, hogy ideje lenne lelőni egy dolgot, amit Mira még mindig félreértelmez, szóval amint erre reagált, úgy teszek, mint aki furcsáll valamit.
- Mondjuk... hogy jön ehhez az, hogy nem tudsz csendben maradni közben? Az ilyeneket a szavaiddal nem... oh... na, akkor szerintem valamit nagyon félreértettél. Én arra értettem azt a tízszer lenyomlak dolgot, amikor edzeni fogunk... tudod, lenyomlak, kétvállra fektetlek, harcképtelenné teszlek... tizedszerre nem olyan kellemes végigélni - adom meg a kegyelemdöfést még ennek a gondolatkörnek, majd várom a reakciót.
Amikor tovább érdeklődik a katonaság iránt, én csak összevont szemöldökkel félre nézve elgondolkozok. Hogy is van? Jó rég volt már az az idő, amikor legutóbb erről kellett beszélnem.
- Hát lássuk csak... vannak a sima katonák. Ők azok, akik az alap dolgokat csinálják. Frontszolgálat, békefentartás, satöbbi. Aztán vannak speciális egységek, akiket csak bizonyos körülmények között vetnek be. Ilyen a rohamosztag, akik általában a támadásokat vezetik. Illetve ide soroljuk a rangereket is. Az előző évezredben ők is inkább a közkatonasághoz voltak sorolva, de mára speciális egység lettek. Általában ők azok, akik az ellenség háta mögött dolgoznak, vagy a közkatonák sorait erősítik. Én a kommandósok között voltam, szóval nem sok frontharcban voltam jelen... de igazából cseréltem volna azzal, aki így tett... az én részem volt a keményebb dió.
Egy pilalnatra félrenézek megint, régi emlékek visszagondolását láthatja. Utólag belegondolva, nem tudom, hogy bírtam ki azokat az időket... hogy tudtam azt választani a normális élet helyett... de csak sóhajtottam. Ezt már nem tudom megváltoztatni. Annál inkább a jövőmet, Mira pedig ezzel kapcsolatban is kérdezett, én pedig mosolyogva válaszoltam.
- Azon kívül, hogy megkérem majd a kezed? - utalok vissza egy tegnapi gondolatmenetre. - Szeretnék visszailleszkedni a normális életbe. Csak pár dologhoz hozzá kell szokni. Ehhez - kopogtatom meg a homlokom, utalva a fejfájásra -, ahhoz, hogy nem les rám mindenhol az ellenség... bár ilyen környéken - kuncogok. - Meg még pár dolgot el kell intéznem, állandó munkát kell találnom. Talán ennyi. Na és neked? Azt leszámítva, hogy szanatóriumba akarod küldeni a főnöködet?
Amikor kinyújtja a nyelvét, kihívóan nézek rá.
- Ha még sokáig csinálod ezt, kénytelen leszek én is kinyújtani és úgy betömni a szád.
Hümmögve dőlök előre, amikor ecseteli a lehetőségeinket.
- Kis gyakorlás a jövőre? - csintalankodok. - Na, de legalább megnézhetem, mennyit porosodtam ilyen téren. Talán még el tudom játszani a kedves lány szerencsés barátját - kacsintok vissza. - Mindenesetre, ha mégiscsak valami firkász mozgolódna, akkor értesíts engem, hogy... lélekben készülhessek.
Meg persze hogy én is meg tudjam tenni a megfelelő intézkedéseket. Hamarosan az étkezés véget ért, én pedig felálltam az asztaltól.
- Majd megcsinálom, ha felraktalak a hajóra és hazajöttem - mondom. - Hm, oké, majd megnézem, hátha van valami... abban talán el tudjuk rejteni a gépedet is. Rendben, ha többre van szükséged, akkor csípd majd meg a karomat, abból tudni fogom, hogy jöhetnek a ,,belsőségesebb" dolgok.
Így hát elmentünk készülődni. Én már elintéztem a reggeli dolgaimat, szóval már csak összepakoltam azt, amit kért, meg felvettem az utcai ruhámat. Egy ideig szemeztem a sugárpisztolyommal, de aztán csak a késemet raktam el, belenyomva bakancsomba, eltakarva a nadrágommal. Szóval hamarosan kiandalogtam a bejárathoz és ott vártam Mirára, aki megjelent. Ismét meg kellett állapítanom, hogy jól áll neki a fekete.
- Oké, akkor mehetünk - bólintottam neki.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák