Nicholas ,,Doctor" McNeal Szer. Jan. 16, 2013 1:34 pm
Felvontam az egyik szemöldökömet.
- Tekintettel arra, hogy hosszútávra tervezek, nálam nem fogsz találni alkalmi kapcsolatot, cicus - mosolyogtam, majd a kihívó tekintetére én is elővettem az állok elébe fejemet. - Egyszer meg fogod tapasztalni... ami késik nem múlik.
Oh yeah, megint sikerült Mirát zavarba hozni. Jó volt nézni ilyenkor, valahogy mint ha kicsit ledobná a keménylány bőrét és beláthatnék a valójába, amit talán szeretne eltakarni. Ilyenkor kicsit olyan volt, mint egy gyámoltalan kislány, aki hirtelen nem tud mit mondani és inkább rágcsálja az ajkát és vörösödik. Na igen, az az ajakrágcsa is feltűnt már egy ideje, csak nem tettem szóvá eddig.
- Inkább maradnék a tapasztalásnál, elvégre az a legbiztosabb - kacsintottam neki egyet huncutul.
Oké, most már talán forgatókönyvet lehetne írni a beszélgetéseinkhez, annyira vannak visszatérő elemek. Egymás ugratása, pajzán gondolatok, aztán NAGYON pajzán gondolatok, majd egy kis komolyság, melyből nyilvánvalóvá válik a másik számára, hogy azért minden gyerekesség ellenére mi ketten felnőttek vagyunk és képesek vagyunk úgy gondolkozni... hogy aztán az agyszintünk megint gyerek legyen... íme a Mira-Nicho című recept a kellemes társalgásra.
- Az, hogy nyíltan vállalod, inkább tiszteletreméltó, mint csalódási ok - fejtem ki tömören a véleményemet, majd amikor a katona múltamat emlegeti, fájdalmas grimasz jelenik meg az arcomon. - Talán jobb is, ha nem tudod. Az is olyan dolog lenne, ami csalódásra adhat okot... mondjuk, az egésznek volt egy, talán tényleg egy pozitív oldala: megtanultam megbecsülni az életet. Amikor körülötted jár a halál és ha nem ölsz, akkor téged ölnek, az évek során hatással van az emberre... és mégis... még így se könnyű hátatfordítani az egésznek... de nem azért, mert valami perverzitás miatt élvezné... egészen más okok miatt - aztán rá sandítottam, amikor kifejtette véleményét a megértéssel kapcsolatban. - Hát nézd... én magamat eléggé megértőnek tartom, szóval tégy egy példát, HA gondolod - direkt kihangsúlyoztam a feltételes módot, hogy ne érezze kényszernek.
...
Mit ne mondjak, amikor átléptem az Owen ház ajtaján - persze csak miután kifizettem a füstölgő taxist, az meg már alig várta, hogy elhúzzon a francba -, még nem sejtettem, mi fog rám várni. Jó, mondjuk kissé feszélyezve éreztem magam, hogy az alig egy napos ,,barátom" csak úgy elvisz a szüleihez, de ha már egyszer megígértem neki, hogy elkísérem a kikötőbe, akkor ide is jönnöm kellett. Mindenesetre a családi otthonba való belépés valahogy jótékony energiával látott el. A gettótban valahogy szívják az ember energiáját, nem feltétlenül lehet pozitív helyeket találni. Ez más volt, most valahogy egy szerető közösségbe kerültem, még ha nem is felém irányult... egyszerűen benne volt a levegőben. Elszoktam már ettől... nagyon rég volt, hogy kiléptem a szülői ház ajtaján. Mire észbe kaptam, már ott álltam a kedves ,,papa", a kedves ,,mama", meg a leendő ,,sógor" előtt. Mirára kissé csúfondárosan néztem, hogy jééé, a kedves riporterhölgy nem volt képes megjegyezni a vezetéknevemet... de aztán ezt visszakaptam meg az egész tegnapi leánykérőset, mert Mira bejelentette az eljegyzést... a család meg rám pislogott... én meg Mirára, aki halál nyugodtan kezelte a helyzetet és kárörvendően nézett rám... na nehogy azt hidd, hogy hagyom magam, játszani akarsz?
- Háát, igen - vakartam meg zavartan a tarkómat. - Tényleg szó esett köztünk ilyesmiről... már ha ilyen felvezetés után egyáltalán komolyan veszi a szándékaimat - mondtam az apjára nézve.
Aztán valahogy elgondolkodtam. Na álljunk meg, jó ez így? Oké, Mirával jó téma volt tegnap, meg partner is volt benne, nem hátrált meg... de most... neeem, ez most több, mint viccelődés. Félreértés ne essék, semmi bajom nem volt Mirával, szerintem jó feleség lenne belőle, ha arra adná a fejét és őszintén tenné. De... ez most így, ha belesétálunk valamibe, az hosszútávon megbosszulhatja magát. A végén még ez végigmegy és tényleg kézfogó lesz, Mirából kinézem, hogy nem szól, az meg úgy... házasság érzelmek nélkül? Ne, inkább nem. Szerettem volna hosszútávon jóban lenni Mirával, de ez talán megölheti az egészet... arról nem is beszélve, hogy a szülőket is átverjük, az pedig már tényleg túlmutat a játékosságon. Nem szertetem visszavonulót fújni, de most én leszek az, aki megadja magát... mindkettőnk érdekében.
- Nyugalom, nem fogom elrabolni a lányukat. Ez csupán egy gyerekes tréfa volt köztünk, egyikünk se gondolta komolyan... csak hát a lányuk általam azért kedvelt gonoszkás fele a jelek szerint önöket is elérte - elnéztem a vigyorgó lányra. - Nemigaz, Mira?
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák