A következő néhány napban persze szófogadóan végigjárom az egész űrhajót, feltérképezve minden zugot benne, kezdve a konyhával, az éléskamrán át, a legénység szobáin át a vezérlőteremig, amit csak találok. Igaz, egy páran összetévesztettek a vacsorájukkal, de őket is vagy a főnök rakta helyre, amikor szerencséjükre időben érkezett, vagy én tanítottam móresre őket. Ilyenkor, amennyiben nem rettentek vissza a bundaborzolástól, agyarkivillantástól és dühös morgástól, akkor pedig néhány percen belül a gyengélkedő volt a következő állomásuk.
Alig egy héten belül már minden helységben találni néhány megrágott dolgot, legyen szó ágytámláról, széklábról, fémborításról, vagy bármi másról. Na jó, a főnöknek azért szót fogadtam, szóval a gépházat megkíméltem. Igaz, az én kaja-adagomból mindig kispórolják a húst, de én azért ezt kompenzálom, amikor nem látják, kiszolgálom magam az éléskamrából.
Igaz, az igazi nevemet még mindig nem sikerül kitalálnia a főnöknek, még csak a közelében sem járt egyszer se, de olyan kis aranyos, legalább még próbálkozik. Én meg morcosan csóválom a fejem az összes próbálkozásán... hogy NEM! Amúgy meg büszkén sütkéreztem a kitüntetett figyelmében, sőt... Nem elég, hogy minden este őriztem az álmát, reggelente együtt keltünk, sokszor még munkába is elkísértem, amikor unatkoztam, olyankor a vállán ülve figyeltem mit csinál ő "munka" címszó alatt.
Őszintén szólva, ilyenkor néha egész elkalandoztak a gondolataim. Már annyira megszoktuk egymást, vajon mit reagálna rá, hogy kiderülne, hogy nem ez az egyetlen alakom? Azt hiszem, egy kicsit féltem is megtudni, hogy mit reagálna...
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák