Maverick habozására egy kicsit én is elbizonytalanodtam. Lehet, hogy mégsem a pasim? Először is tisztázzuk: pontosan mit is takar az, hogy valaki a pasim?Rémlett, mintha Melissa már mondott volna erről valamit. Olyasvalaki, akit kedvelek, azt hiszem. Ennek is utána kéne járnom, de talán nem nála kéne, mert ha mégsem az, akkor neki aztán semmi köze...
-Ó, hát mégiscsak az vagy - borultam a nyakába félig boldogan, félig azért mert elvesztettem az egyensúlyomat. - Akkor te is... öh... - néztem segítségért Melissara, majd diszkréten odasuttogtam neki Maverick füle mellé hajolva, úgyhogy a férfi a nagy titkolózástól talán félig még meg is süketült. - Hiányzott ő nekem?
Ami azt illeti, kicsit meglepett, hogy ő nem akart Maverickkel párososztódni, de hát ő tudta. Biztos majd csak utánam akart rámászni. Vagy kinézett egy másik jelöltet itt a tömegben. De nem volt időm körbenézni, vajon ki lehetett Melissa választottja, mert hirtelen a kocsma elkezdett kicsúszni a talpunk alól, és csak folyt az ellenkező irányba.
-Elfut! - visítottam Maverick karjaiban kapálózva, mikor már az ajtón is kiléptünk. - Kapd el, Rick, gyorsan! Még meglóg... Juj, nézzétek!
Hirtelen rántottam fel mindkét lábamat, majd hátaslovam vállain megtámaszkodva lendültem előre, hogy egy hátraszaltóval mögé kerüljek és kiszabaduljak az öleléséből. Na! Megy ez részegen is!
Amit kinéztem magamnak, az egy másik kocsma volt alig pár méternyire ettől, de a nagy mulatozás fülettépő hangjai nagyon is csábítóak voltak, arról a masináról nem is beszélve, ami a nyitott ajtón át is jól látszott.
-Azt akarom! - rikkantottam fel, és már rohantam.
Odabent valóban jó nagy tömeg volt és régi country zenére hasonlító muzsika töltötte be az egész teret. Középen egy műanyag
tantaun kapott helyett, alatta egy táblával, hogy aki öt percig kibírja rajta, az ingyen sört kap. Nem is kellett nekem több motiváció, azonnal előrefurakodtam, és még éppen láthattam, ahogy egy hozzám hasonlóan szédelgő férfit vonszoltak el a régimódi rodeo körüli matracról. Úgy véltem, nekem már mindegy, ennyire már szédülök én is, úgyhogy vesztenivalóm nincs. Kifizettem a menetért a jelen állapotomban elég csekélynek tűnő összeget, és már fel is kecmeregtem a nagy dög hátára. Még menet közben valaki a fejembe nyomott egy cowboy sapkát, most, ahogy lassan elindult alattam a gépezet, azt lengetve rikoltottam:
-YEEEEEHAAAAA!
De aztán inkább a kapaszkodásra figyeltem, mert a tantaun egyre hevesebben rázkódott, vonaglott, himbálózott alattam, én pedig nagyon szerettem volna azt az ingyen sört. A fejembe nyomtam hát a sapkát, és felkészültem az ádáz küzdelemre, hogy a dög hátán maradhassak.
-És új rekord, hölgyeim és uraim! - üvöltötte a csapos, mikor a matracra zuhantam. - Öt másodperc: legrövidebb idő!
A közönség hangosan nevetett és vijjogott, majd valahonnan valaki elkiáltotta magát:
-Az is rekord! Sört neki!
Azonnal megannyi kéz segített talpra állni, s pedig kuncogva hagytam nekik, hogy felállítsanak az egyik asztal tetejére, ahol megigazították a fejemen a csálé kalapot és a kezembe nyomtak egy korsó sört. Marokra fogva a fülét intettem vele a tömeg felé, hogy köszöntsem őket.
-Mindenkit imádok ebben a kocsmában! (
Taps, éljenzés és még hangosabb röhögés) Úgyhogy ma este mindenki a pasim! (
Még hangosabb ováció az előbbinél jóval mélyebb, basszus hangon)
A pohárköszöntő után nagyot húztam a sörből, a maradékot szétlocsoltam a többiek között, hiszen a nyelvüket már így is kígyóztatták néhányan felém, majd elrugaszkodtam az asztalról, és háttal a tömegbe vetettem magam. Puhára érkeztem, a fellendített kezek elkaptak, és mintha csak vízen sodródnék, adogattak tovább, hogy egyre távolodtam a dobogómtól.
-IMÁDOK LAZÍTANI!!!
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy