Chloe Skater Szer. Ápr. 03, 2013 4:10 am
Maverick aggódására csak figyelmeztetően vontam fel a szemöldökeimet, de amint kimondta végre, hogy csak egy hülye ezeréves mese, máris elismerően bólintottam, hogy milyen gyorsan eljutott idáig, talán még egy ötéves is megirigyelhette, hogy máris a lényeges dolgokra fókuszált, nem pedig egy gyermeteg, túl sok helyen hibádzó történetre. Na jó, ez így nem igaz. Egy ötéves szerintem már rég nem irigykedne rá!
Az éjszaka eseménytelenül telt. Miután körbejártam az épületet, és a magasba röppenve megbizonyosodhattam róla, hogy egyenlőre még biztonságban vagyunk, visszamentem Anastasiahoz, hogy az éjszaka hátralévő részét az egyik ablak mellett töltsem pisztollyal a kézben, szótlanul, mozdulatlanul. Ha mondott is valamit, nem reagáltam rá, és egyetlen egyszer moccantam meg, amikor a távolban valami mozgó pontra lettem figyelmes, és arra fordítottam a fejemet, hogy jobban megnézzem magamnak, de csak a szél kapott fel valami apró hulladékot. Ettől eltekintve szobormerevséggel őrködtem hajnalhasadásig.
Akkor viszont gyorsan kellett cselekednem, mivel hátulról támadás ért. Valaki vasmarokkal szorított rá a vállamra. Profi merénylőnek kellett lennie, ha ilyen csendben tudott megközelíteni. Nem is hagytam neki sok esélyt, már csak azért is, mert érezhetően nagyobb és izmosabb volt nálam, vagyis nem hagyhattam esélyt neki, hogy mindezt összeszedve ellenem irányítsa őket. Hátrapenderülve kaptam el a csuklóját, kinyújtott lábaimat pedig lendületből kaptam fel, hogy ollószerűen elkapjam a nyakát, majd csípőből és vállból rásegítve a földre taszítsam. Ha nem sikerült, megelégedtem azzal is, hogy a falnak döntsem, de ha igen, csak azután vettem szemügyre a támadómat, hogy már a hátán volt, én pedig felé fordulva magasodtam fölé.
-Előbb az azonosítás, aztán a testi kontaktus, de azt is csak akkor, ha muszáj - morogtam neki feddőn, majd lekászálódva a kezemet nyújtottam neki, hogy felsegítsem. - Kezdő hiba, még egyszer ne forduljon elő.
Aztán először A Protectorra néztem, majd ismét az ablakon át a kinti környékre.
-Azonosítatlan behatoló, támadás, mozgás negatív -jelentettem, ha végre összeszedte magát. - Egyenlőre nincs veszély, de a készenléti helyzet továbbra is indokolt.
Megcsóváltam a fejem.
-Nyugtalanító. Vagy azért nem érkezett még meg, mert valamit forral, vagy azért mert annyira nem rátermett a munkára. Nem örülök neki, hogy az elsőben kell bíznom, mert ha rosszul dönt, az a Protector életébe kerülhet.
Gyorsan kellett döntenem. Kihúzva magam ismét Maverick szemébe fúrtam szigorú tekintetem.
-Keresd meg O'Connort. Derítsd ki, mire készül. Tartsd rajta a szemed. Én mozgásban maradok a Protectorral. A kommunikátoromon elérsz. Kérdés?... Indulás.
Anastasiahoz lépve egy palackból vizet csorgattam a szájába (ha még nem ébredt fel, néhány finomabb pofonnal ezt korrigáltam), majd egy energiarudat is etettem vele, amiből egyet már én is ettem. Senki sem az ízéért szerette, de gyorsan töltött fel a kellő tápanyaggal. Ezek után talpra állítottam. A kezei hátrabilincselve, a lábai hosszabb lánccal összekötözve csörögtek, hogy lépni tudjon, de menekülni semmiképpen.
-Indulás! - adtam ki neki is a parancsot, és ha ellenkezett nagyot taszítottam a hátán, hogy siettessem.
Nem használhattam már semmit, amivel eltorzíthattam a hangomat, mert szükségem volt mindkét kezemre, hogy fogjam a pisztolyomat, a másikkal pedig szükség esetén a Protectort noszogassam. Így aztán igyekeztem minél mélyebb és reszelősebb hangot megütni, ezen kívül minél kevesebbet beszélni. Bár nem mondhatnám, hogy olyan sokat élveztük már egymás társaságát, hogy olyan jól ismerje a hangomat, ki tudja, milyen a memóriája, és talán jobb ha nem kockáztatunk.
Odakint a korai óra ellenére hőség fogadott. Nem mondhatnám, hogy a jelmez különösebben légáteresztő lett volna, így hamar leizzadtam, de nem volt időm ilyesmikre figyelni. Majd csatlakozom a tengerészgyalogosokhoz, ha el akarok puhulni! A közelben több elhagyatott épület volt nem kimondottan közel, de azért tűrhető távolságra egymástól. Mire hármat magunk mögött hagytunk már jó két kilométert megtehettünk. Volt hogy egy meredekebb dombon kellett átvágnunk, de volt, hogy inkább megkerültük az egészet, ha túl magasnak ítéltem. Közben persze egyszerre figyeltem az ellenséges mozgásokat, a fogoly gyanús viselkedését és Mavericket, hogy még út közben beér-e minket, vagy csak amikor már megérkeztünk. Úgy terveztem, hogy a következő épületben megpihenünk egy darabig. Addig már csak nagyjából ötszáz méter volt hátra.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák