Nicholas ,,Doctor" McNeal Kedd Jan. 22, 2013 1:44 pm
- Hát ebben míg élünk, jobb leszel - kacsintottam neki.
Ahogy Mira nézett rám, inkább nem szóltam semmit. Sejthettem, hogy mi járhat a fejében, így csak a szememmel üzentem neki.
,,Ugyan Mira, nem haragszom rád"
De aztán csak intettem a kezemmel, hogy jöjjön.
...
- Igen, valóban így van - bólintottam. - Említetted, hogy szereted a régiségeket. Nos, a középkorban a lovagi hadviselés hasonlóan működött. Ők a ló lendületének, illetve saját súlyuknak az energiáját sűrítették bele egyetlen pontba, mely dárdájuk hegye volt. Ennek köszönhették a rohamok romboló erejét.
Na, a lány számításait kicsit áthúzta az, ami történt ezt követően. Sejtettem, mit akar, hát ,,engedelmeskedtem" is. Valóban, amikor a megfeszített kezemet elkezdte tologatni helyből, akkor nem sok kitérés, de már feltűnhetett neki, hogy valamennyire azért valamennyire megmozdult a karom... amikor viszont lendületből csinálta, egy az egyben el is mozdította... pedig egyáltalán nem segítettem rá.
- Két dolog ezzel kapcsolatban. Egy: ha csak egy kicsit el tudod mozdítani a másik karját, már azzal áthúztad a számításait. Lehet, hogy csak kicsit tudod elnyomni a kezét, de lehetséges, hogy végül az a kicsi segít, hogy elüssön a fejed mellett. Kettő - odanyújtottam felé a karomat. - Fogd meg a csuklóm - ha megfogta, akkor megfeszítem a karomat. - Ránts meg, amennyire csak tudsz - amikor pedig megrántott, szembesült vele, hogy majdnem előreesek tőle... kis híján le is fejelem, de még időben megállok, majd kiegyenesedek. - Oké, egyik eset... másik... ránts meg megint - amikor rántott, arra lehetett figyelmes, hogy csak a karom mozdult felé... de a testem maradt. - Rendben, most pihentesd kicsit a kezed, addig elmondom a lényeget - mondom, mert azért feltűnt, hogy fáj neki, majd miután elengedett? - Attól, hogy valami kemény, szilárd, nem jelenti azt, hogy jobb is. Elmondom a kedvenc példámat. Képzelj el egy botot, ami jó kemény, alig tudod hajlítani. Ám ha nekifeszíted a lábadnak és úgy húzod, kettétörheted. Ellenben egy vékonyabb, de hajlékonyabb ágat akár össze is csomózhatsz, akkor sem törik el. A karomat azért tudtad eltolni, azért tudtál úgy megrángatni, mert ugyanez az elv működik. Hiába vagyok erősebb nálad fizikailag, ha merev is vagyok közben. Azzal válok igazán sebezhetőbbé, míg ha rugalmasabb vagyok, sokkal könnyebben kerülhetek ki jobban az esetekből... és ha belegondolsz, ez nem csak itt van így - céloztam az élet dolgaira.
Jaj, Mira, ne csináld már ezt... ah, mindegy, úgy is marad ez az állapot még egy darabig, ahogy elnéztem. Csak az idejét venném el, ha nekiállnék győzködni, hogy váltson vissza... azt meg nem akartam, ha már velem akarta tölteni a szabadidejét.
- Nos... ha már tudod, mi hiányzik, az jó. Ez azt jelenti, hogy tudod, mit kell fejleszteni - mosolygok. - De mint mondtam, ami most történt, az nem a tervezett volt. Tény, egy ilyen keresztbeütéshez nem kis erő és stabil állás kell. Ugyanakkor ha ilyen helyzetbe kerülsz és a fejre ütsz, az is jó. Egy ilyen lendülettel bekapott pofon sok mindenkinek elveszi a kedvét. Most viszont olyat mutatok, amit... a szerinted kevés erőddel is meg lehet csinálni. Csak annyit kérek, hogy most így támadj - mutattam neki egy horogütést, de ez nem lentről jött, hanem oldalról fej felé, kiemelt könyökkel.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák