-Igazad van, a gyerek a tiéd. Elnézést, hogy közbeszóltam.
Végül egyikünk sem öltözött át, nem is aludtunk. Az egyikre nem volt kifejezetten szükség, a másik pedig egyenesen veszélyes is lehetett volna. Akkor pedig végképp, amikor Maverick még el is ment elintézni a hajót.Ahogy felém nyúlt kezem azonnal a pisztolyom markolatára siklott, hiszen még mindig nem lehettem benne egészen biztos, hogy megbízhatok benne. Azzal kapcsolatban is voltak fenntartásaim, hogy felszálljak egy általa szerzett hajóra. Hiszen mindez akár egy ravaszul kitervelt csapda is lehetett, még akkor is, ha ennél jóval egyszerűbben is el lehetett volna intézni. Továbbra sem fűlött a fogam ahhoz, hogy valószínűségre alapozzak.
Egy pillanatra sem törtem meg a szemkontaktust, így végig farkasszemet néztünk. Összeszűkült szemmel figyeltem minden egyes mozdulatát felkészülve arra, hogy ha támadna, azonnal védekezzek. Mivel nem voltam hajlandó mozdulni, nehogy bármi megzavarjon, karja finoman súrlódott a vállamon, ahogy a nyitó panel után nyúlt. Túl közel volt hozzám, ha most támad, a másodperc töredéke alatt kell reagálnom, különben végem. Nem lehetetlen, bár továbbra sem adtam sok esélyt annak, hogy ellenem fordulna. A pisztolyom azért szépen lassan elkezdett kifelé csúszni a tokjából, hogy amint szükségem van rá, neki tudjam szegezni. Erre azonban végül nem volt szükség. Csak az ajtót nyitotta ki.
-Tizenöt perc, értettem - biccentettem, ahogy visszacsatoltam a pisztolytok szíját. - Ne aggódj, tudom a dolgom.
Az ablak mellé álltam takarásba, és az idő legnagyobb részében az utcát kémleltem, bár időnként a lakás felé is vetettem néhány kutató tekintetet, hogy megbizonyosodjak róla, minden rendben van. A falon lévő órára öt percenként néztem, a tizenöt perc leteltével pedig már könyvelhettem is volna el Maverick kudarcát, ha nem szólalt volna meg abban a pillanatban a kapucsengő, pont ahogy megbeszéltük. Az ablaka nem a kapura nézett, így nem láthattam megérkezni. Mindenféle cselre felkészülve húztam elő most már teljesen a fegyveremet, úgy várva az érkezőre. Amint megjelent, azonnal ráfogtam, elvégre ha nem Maverick, vagy eldobja a saját fegyverét, vagy kénytelen lennék tüzelni. De ő volt az. Leeresztettem, majd eltettem hát a pisztolyt.
-Helyzet?... Négy óra, utcán végig, iskolánál balra, a város széléig előre, rendben van. Szorult helyzetben most már elég, ha egyikünk marad életben... de azért maradj csak szorosan mögöttem. Egyszerűbb úgy vigyázni rátok, ha együtt maradtok, és még tartozom neked eggyel a hajóért.
Miközben ő glóriával a fején aludt, én ellenőriztem a laptop épségét. Nem vettem rajta észre semmi sérülést, viszont már nem védte jelszó, vagyis sikerült feltörniük. Ez nem volt jó hír, de nem is kellett vele foglalkoznom. Nekem csak vissza kellett juttatnom az eredeti tulajdonosához, a többi már az ő dolguk. Mikor végeztem a vizsgálatával, párnahuzatba rejtettem néhány összegyűrt zsebkendővel, hogy ne legyen olyan jellegzetes a formája, majd madzaggal átkötöttem. Védi is, álcázza is.
-Köszönöm, nem élek vele - utasítottam el a glóriát, és beültem az ő helyére.
Ilyen helyzetekben általában csak félálomig tudtam eljutni, de ez nem jelentett hátrányt, sőt! Sokáig kellett edzenem magam, hogy elérjek idáig, hogy a stressz és még fennálló veszély hatását kihasználva ha akarnék se tudjak rendes, mély álomba zuhanni. Éber alvásra volt ilyenkor szükségem. Karjaimat keresztbevetve az ölemben, egyik kezemmel a pisztolyom, másokkal a késem markolatát fogva mozdulatlanul aludtam, éppcsak olyan mélyen, hogy még érzékeljem a külvilágot, de már kétségtelenül az alvás ciklusába lépjek.
A kommunikátoromon beállított ébresztő két óra elteltével csipogni kezdett, mire azonnal felnyíltak a szemeim, én pedig egyetlen ásítás, szusszanás vagy nyújtózkodás nélkül felálltam.
-Idő van - jelentettem ki ugyanolyan éberen, mint pihenés előtt. - Indulnunk kell.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák