Paul Donovan Szer. Dec. 19, 2012 10:31 pm
Igaz, hogy nem kerteltem sokat, mikor felhívtam a figyelmét az itteni szokásokra, de azért meglepett a válasza és a tisztán látása, na meg a határozottsága is.
Az, hogy eltörheti a kezem, ha mégis együtt aludnánk és valami huncutságon törném a fejem, az halk nevetésre késztetett, de a többi, hogy inkább kérjek, mint parancsoljak, azért érdekes meglátás volt a részéről.
- Ezt csak egy dolog miatt fogadom el Aurora. – válaszolom neki kissé komolyabban. – Mert nem tartozol egyelőre a bandához, de akkor is elvárom, hogy ha mondok valamit, azt ne kérdőjelezd meg, hanem csináld, feltéve, ha velünk akarsz maradni, vagy a csapat része akarsz lenni. Legfeljebb, ha gondod van, annyi előnyöd van a többiekkel szemben, hogy utána négyszemközt megbeszélhetjük. – szögezem le, mert ebben a kérdésben nem engedek, nem engedhetek, mert aztán a végén még követendő példa lesz a srácoknak. – De ez a te döntésed, hiszen magadtól jöttél ide és egyelőre nem függsz tőlünk, bármikor meggondolhatod magad. – tettem még hozzá, hiszen ez volt az igazság, és tényleg nem akartam neki semmit előírni, de másként nem lehet összefogni ezeket a kölyköket, csak vaskézzel, és Aurora nem lóghat ki a sorból, ha marad.
- Bár nem hiszem, hogy az én srácaimmal gondod lenne, azért kíváncsi vagyok az eredményidre, majd velük szemben. – villantak meg vidáman a szemeim, de persze azért nem vonom vissza a rá vonatkozó ukázt, jobb a békesség.
Aztán mikor arra került sor, hogy arról beszéljen, miért feszült, mi a baj vele, akkor nem mondom, hogy nem lepődtem meg, bár azt tudtam, hogy milyen fajhoz tartozik, de hát ezt így most nyíltan hallani, hogy milyen szükségletei vannak és az mivel jár, kicsit mellbevágó volt, de hát nekem is van itt a kölykök között mindenféle náció, így nem hiszem, hogy nem tudnék ezzel is megbirkózni.
- Értem és nem gond. – nyugtattam meg, miközben járt az agyam a megoldáson is. – Tudod, bár nem hiszem, hogy tetszeni fog, amit most mondok, de a más irányú táplálék szerzésedre is lesz megoldás, hiszen elég sok ….hmmm….konfliktusunk van időnként más bandákkal. Majd alkalmat teremtünk, hogy egy-két alkalommal a közelben légy. – ötlöm ki a dolgot. – Akkor nem kell egyszerre így felszívnod magad és valószínűleg akkor jobban is fogod kezelni. – nyugtatom meg, miközben megszemlélem heges tenyerét. – Azt hittem a morak regenerálódnak is. – jegyzetem meg csodálkozva.
Megdöbbentett, mikor elmondta nyíltan, hogy mennyi pénz van nála, a munkával kapcsolatos naivitása pedig megint mosolyra késztetett.
- Kérlek Aurora, soha ne mond el senkinek, hogy pénz van nálad, mert ennél jóval kevesebbért is öltek már meg embereket. Ez egy szegény környék és még sokszor a saját embereimben sem bíznék meg, ha pénzről van szó. – csóváltam meg a fejem figyelmeztetőleg. – Na jó, hát ez nem teljesen igaz, de azért jobb a biztonság. A munka kereséshez meg sok sikert, azzal nem lesz könnyű dolgod itt, bár én igyekszem majd segíteni neked.
A szemem is kikerekedett, ahogy aztán könyörögni kezdett szinte, hogy ne küldjem el, hiszen én csak jót akartam neki! Nem gondoltam, hogy ezen a lepusztult környéken és a földön heverő matracok között annyira jól érezné magát.
- Öööö…..- nyögtem ki nagyon értelmesen, ami elsőre kijött a számon. – Hát, ha …..akarsz…..tőlem maradhatsz. És én szívesen alszom veled egy ágyban. – jött meg a hangom és a kaján vigyorom. – Csak neked akartam kényelmesebb helyet. – mutattam körbe. – Ez nem valami luxus körülmény.
Miután megjött a pizza először a kölyköket porcióztam ki, hogy ne legyen tömegverekedés belőle, aztán jutottam csak vissza a lányhoz, aki gyanúsan méregette a kezében lévő, illatozó szeletet.
- Ne nézegesd, hanem egyed! – szóltam rá nevetve, miközben jóízűen beleharaptam az én adagomba. – Nem lesz tőle semmi bajod, hidd el, ez friss, Kámfor nem a kukából bányászta ki, pedig attól sem volt még senkinek semmi baja. – rágcsáltam tovább a mennyi falatokat.
- A konyhát meg majd meglátjuk. – tettem valamiféle ígéretet. – Holnap majd körülnézünk.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák