Paul Donovan Csüt. Jan. 10, 2013 7:37 am
Azt már láttam, hogy ezzel a nővel még meggyűlik a bajom, hiszen minden kérdésem alól úgy bújt ki, mint egy sikamlós kígyó, de most már határozottan kíváncsi voltam, hogy egy ilyen híres, vagy inkább hírhedt riporter vajon mit akarhat tőlem.
Az csak az előnyömre szolgált, hogy továbbra is éreztem, hogy nem tart többre, mint egy fiatal kölyöknek, hiszen ezzel eléggé megkönnyítette a dolgomat. Nem hiszem, hogy tisztában lett volna vele, hogy milyen emberekkel tartom a kapcsolatot és kiknek dolgoztam már, ő csak egy lepusztul környéket és egy utcakölyköt lát maga előtt, még ha most hangoztatja is, hogy valamikor ő is innen küzdötte fel magát.
- Szóval tudod, hogy mi az a nyomorúság és ezért gondolod, hogy ez itt is megvéd? Hisz már nem tartozol ide. – rázom meg a fejem. – Inkább nem vallják be, hogy mi motiválja őket. – nézek a szemébe, mert ez is csak egy sablonos kibúvó. – És gondolom te az utóbbi kategóriába tartozol az életösztönt tekintve. – vigyorogtam rá vissza, miközben néztem, hogy milyen furán helyezkedik el a kanapén, de hát, ha neki így kényelmes…
Végre aztán eljött a pillanat, hogy Miranda rátérjen jövetel igazi okára, és bár igaza volt, hogy sok mindent meg lehet találni róla a neten, de azért nem mindent. Az, hogy stáb nélkül jött tényleg meglepő, de hát modern korban élünk, nem biztos, hogy nélkülük, nem boldogul el.
A kérdése nem ért váratlanul, bár az, hogy gyerekkereskedelemmel foglalkoznék, azért érdekes volt hallani, de máskülönben sejtettem, hogy valami ilyesmiért keresett meg.
- Rémhír? – dőltem neki a vele szemben lévő falnak, miközben fontolgattam, hogy mit is mondjak neki, bár nem volt titok, hogy ki vagyok, ahogy az sem, hogy felszín alatt mivel foglalkozom még, de azért világhírre nem vágytam.
- Láttad a srácokat. Szerinted erőszakkal tartom itt őket? – kérdeztem vissza. – De, ha bejöttél volna az épületbe, akkor magad is láthattad volna és akár meg is kérdezhetted volna. – nézek rá vidáman, bár azért figyelek, nehogy csapdába csaljon a kérdéseivel. – Én csak szállást és védelmet biztosítok nekik. – vonom meg a vállam. – Ők meg azzal viszonozzák, amivel éppen tudják. De igyekeznek megbecsülni magukat, hiszen sokan szeretnének bejutni a helyükre. Talán ez motiválja őket. De én sosem kereskedtem gyerekekkel, ez tényleg rémhír. Hírekkel igen, kölykökkel nem. – ráztam meg határozottan a fejem. – Az, hogy bandának tartanak bennünket óhatatlan, hiszen megvédjük magunkat és ami a miénk, ezért összetartunk és megmutatjuk a szomszédainknak, - intek körbe, - hogy velünk számolniuk kell. Ennyi a történet, nem hiszem, hogy ez olyan különleges lenne, hogy ezért ide gyere. – nézek rá kérdőn.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák