A műszak a végéhez közeledett. Csendben üldögéltem az egyik raktárban, ott is egy nagyobb láda tetején, lógatva a lábamat a mélybe. Két méter magason ülhettem, miközben vártam, hátha jön valami... már vagy fél órája. Igazából a munkások közül már csak én voltam itt, a mindenki már ellógta az utolsó perceket. Jellemző. Éppen azon gondolkoztam, hogy én is kijelentkezem, amikor felpityegett a komlinkem. Összevontam a szemöldököm, miközben előhúztam a zsebemből. Elmosolyogtam magam, amikor megláttam, ki hívott... már másfél hete is megvolt annak a hétvégének. Lehúztam a munkásruha fejvédőjét, majd aktiváltam.
- Szia Mira, hogy vagy?
Na viszont a hívás hamar átváltott érdekesre. A szerkezet a kezemben felpigyegett, jelezve, hogy szöveges üzenet érkezett. Megnyitottam egy másik ablakot és egy koordináta sorozat helyezkedett el. Nagyjából a kontinensek koordinátáit ismertem... szóval nem picit lepődtem meg, amikor realizálódott bennem, körülbelül honnan jön. Furcsállva néztem vissza a lány arcképére, és valahogy ahogyan teltek a percek, úgy tűnt fel: Mira egyáltalán nincs jó paszban... már csak a didergő arcképet nézve is.
- Nos... megoldható... de... Mira, mi történt veled? - a hangomban lehetett hallani az aggódást.
Nem kaptam választ, de sürgetést annál inkább.
- Oké, azonnal indulok, amint szerzek járművet. Ne menjetek nagyon messze a jelenlegi helyzetetektől... és... tartsatok ki!
Leugrottam a ládáról és már rohantam is, még az adásban is lehetett látni, hogy indulok. Kikapcsoltam a szerkezetet és kirontottam a raktárból. Első utam az adminisztrátorhoz vezetett. Ő már órák óta nem volt bent, szóval gyors megoldás kellett. Miután a képességemmel kinyitottam az ajtót, majd a számítógépénél termettem. Kódolva volt, de nem is kapcsoltam be. A gépen keresztül beléptem a hálózatba és feltörtem a siklóbérlés adatbázisát. Azonnali bérlésre kikértem egyet. Átlag negyed óra, mire felkészítik az útra, de még talán belefér. A kihűléshez sokkal több idő kell.
Kirohantam az irodából és a legközelebbi raktár lett a célpont. Viszont közben elhaladtam a konyha mellett, ahol éppen a biztonsági őr főzött teát. Gondoltam egyet, bementem, kivettem egy termoszt a szekrényből és elkezdtem beletölteni a tűzforró folyadékból.
- Hé, mit művelsz?!
- Bocs, majd főzök neked én legközelebb - kiáltottam vissza rohanvást, miután megvolt a tea.
A raktárba érve megkerestem a textiltermékeket. Beletelt pár percbe, de sikerült pokrócokat találnom... ah, ez most bőven kimeríti a lopás fogalmát, de úgy is vissza fogom hozni. Mivel Mira többesszámban beszélt, ezért legalább hatot összeszedtem és már mentem is parkolóhoz odakint. A droidok pont akkor vontatták ki a kért siklót, melynek megkaptam tőlük a kulcsokat. Be is szálltam... de aztán jött egy probléma. Nem értettem a vezetésükhöz... gyalogos voltam, nem pilóta. De ezt hamar áthidaltam, amikor használtam az amatőr, hülye pilóták legjobb bartját: a robotpilótát. A sikló rendszeréhez nem értettem, szóval a gép központi rendszerébe kellett betörnöm és úgy aktiválni a rendszereket. Miután bent voltak a koordináták, a sikló megindult. Kicsit lassan haladt New London környékén, de a zónából kiírve rákapcsolt és száguldottam. Az út során átmásztam a hátsó ülésre és kinyitottam a rekesztárolót. Remek, nem felejtették el berakni a túlélő felszerelést.
,,Jövök már"
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy