Aztán meg ott volt az elég sokrétű ismerete, gondolom a munkájából kifolyólag, így ennek is jó hasznát vehetem, na meg egyáltalán nem volt az a betoji fajta, az első hangos szóra összecsináló kisasszony, és ez valahol megnyugtató volt.
- Igen, ez a nyakörv ezt a célt szolgálja és úgy látszik nagyon értékes foglyok vagyunk, hogy nem csak megbilincseltek és bezártak, hanem még egy ilyennel is elláttak minket. Viszont én nem szeretném megvárni, hogy megtudjam, miért is vagyok ennyire a szívük csücske. – jelentettem ki.
Viszont egy valamiben Luke-nak is igaza volt, nem biztos, hogy jó ötlet leszökni a hajóról a fagyba, hiszen sem felszerelésünk, sem ruhánk, sem élelmünk nincs, hogy túléljük, amíg eljutunk valami lakott településre.
- De, ha nem szökünk meg most, akkor ki tudja, hogy hol állunk meg legközelebb és akkor már lehet esélyünk sem lesz re. – vetem fel kérdőn. – Kinek mi a javaslata ezzel kapcsolatban?
Mivel addig sem árt kijutni innen és esetleg körülnézni a lehetőségek terén, így örömmel veszem, hogy Miranda aktivizálja magát és magától belemegy, hogy ő mászik végig a szellőzőn. Mondjuk én is talán befértem volna, de jóval szűkösebben és lassabban haladtam volna.
Megvárom, míg a fiú felvilágosítja a lézervágójának a működéséről és feltolja a lyukba, aztán az ajtóhoz megyek, hogy füleljek, nehogy valami őr mégis errefelé jöjjön. Remélem Mira elég ügyes és megfontolt, csak akkor vágja ki a rácsot a folyosón, ha előtte alaposan körülnézett. Nem hiszem, hogy több esélyünk lenne, ha most elkapnak.
- Mi? – nézek hökkenten Luke-ra. – Ezt most komolyan kérdezted? – csóválom meg a fejem. – Soha életemben nem voltam ezen a hajón és ha egyszer lejutok, nem is fogok. Szerinted a hétvégéimet általában egy rabszolgakereskedő hajón szoktam tölteni? Rhodan elrabolt, aztán meggyőzött, hogy ha segítek megjavítani a hajóját, akkor segít megtudni mi lett a Bolhapiaccal és a kapitányommal, aki egy jó hete tűnt el. Bár kalóz volt, nem tűnt ennyire szemétnek, de azért én sem most jöttem le a falvédőről. Az ellen nem tehettem semmit, hogy ez ne történjen meg, de remélem pár nap múlva alaposan meg fog lepődni. – válaszoltam Luke-nak, miközben a fülem az ajtóra tapast.
- Tényleg értesz a programokhoz, hogy esetleg ettől megszabaduljunk? – nyúlok a nyakamon lévő fémhez.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák