Antoine du Saint-Étienne Kedd Nov. 06, 2012 11:18 am
Nyugodtan bólintottam Hector felvetésére:
- Természetesen az úrnőnek semmi köze nem lehet ehhez és nem is lesz hivatalosan. Az az űrállomás elpusztult a háborúban, papíron mi sem tudjuk, hogy csempészek fészkelték be magukat oda. Hogy nem járnak arra az űrjárataink? Nos... alig hiszem, hogy hivatalosan bárki meg akarná említeni, hogy figyeli, merre járőrözik a holdi űrvédelmi flotta - tártam szét a karjaim.
A királynő kérdése már komolyabban elgondolkodtatott. Röviden elemeztem magamban az eshetőségeket, majd bólintottam:
- Adhatok elemzést a saját képességeim szerint fenség - feleltem, bár semmi értelmét sem láttam a dolognak, elvégre ő tökéletesen, míg én legfeljebb jól láthatok helyzeteket. Bár igaz, azért az anyai érzések tompíthatják született intelligenciáját. - Katonaként és hadvezérként veszélyesnek tartom úgyannyira az elbizakodottságot mint a saját értékeink lebecsülését. Collector komoly értékre tehet szert, ha begyűjti úgymond a morák királynőjét és consulját, lévén igen komoly veszteséget képes ezzel okozni bárki a fajnak. Pótolhatatlant. Lényegében olyan váltság vagy vérdíjat kérhet, amilyet nem szégyell, biztosan lenne kifizetés mindkettőre. De túl sokat kockáztat vele. Mindenét. Adott esetben bárki is kövesse Amets úrnőt a trónon, ha egy ilyen lehetetlen helyzet kialakul, annak első dolga lesz véglegesen legyalulni a kalózokat a színtérről, Collectorral kezdve. Ha barát az utód, akkor azért, míg ha az úrnő ellenfele, akkor a vele szemben álló frakció híveinek meggyőzése és kellően erős kezű politikájának bemutatása okán. Uralkodók meggyilkolását ezért bízták mindig is csak fanatikusokra. Bérgyilkos, profi ilyet nem vállal. Öngyilkosság. Ezt Collector is tudja. A flottája szánalmas, az emberei csőcselék. Legfeljebb napokig tarthatná magát, védelemre nem számíthat. A váltságdíj kérdése még nehezebb. Feltételezheti, hogy korábbi foglyai szabadulásuk után bármiféle jóindulattal lesznek iránta? Aligha. Ha a pénz kifizetése után megöli a túszait, az az előző forgatókönyvet húzza maga után. Összességében mit nyerne jelenleg a halálunkkal? Komoly mennyiségű pénzt. De a kockázat nagyon magas, mondhatni végletes. Ezzel szemben egy nyílt és kézzelfogható előny a mérleg másik serpenyőjében. Ha a kalózvezér még józan eszén van, nem fog próbálkozni - tettem meg a véleményemet.
Idegesen felálltam és pár lépés után kinéztem az ablakon, úgy folytattam:
- Időnként látni innen a földfelkeltét, ha jól sejtem. Egy olyan bolygóét, ami az utóbbi időkben mindent meghazudtolt, amit az emberi történelemről és fajról valaha saját tudásomnak hittem. Talán egyszer ezeket a kérdéseket majd fel is teszem a consulnak... - gondolkodtam egy pillanatra hangosan, aztán megfordulva az úrnőre néztem: - Az elemzésem diplomáciai és történelmi tapasztalatokon nyugszik, logikán. Az emberek olykor logikátlanok és számomra néha kiszámíthatatlanok, úrnőm. Hármunk együttes jelenléte nagyon komoly lökést adhat a tárgylásoknak, de ugyanakkor nem állíthatom, hogy biztosan helyesen mértem fel Collectort. Nagyobb biztonságban érezném kegyedet a régi, jól bevált angol flotta meggyőzést alkalmazva. Beavatkozáshoz elég közel, de a nyílt fenyegetéstől elég távol várakozó hadiflotta, amely képes szétzúzni a szánalmas csürhéjüket. Ezzel szemben még kecsegtetőbb a békés ajánlat lehetősége és közelebbi a megegyezés. Bár kérdéses mennyire venné jó néven a kalózvezér. Mindenesetre Önöknek kell dönteni, én engedelmeskedni fogok, mint mindig - hajtottam meg újból a fejemet.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák