Chloe Skater Csüt. Dec. 20, 2012 8:09 am
-A követ azért, hogy áss vele, az ütést meg azért, mert nem figyeltél - világosítottam fel kissé talán mogorván, de azért még higgadtan. - Azt ajánlom, ezt ne játszd el akkor, amikor majd valaki mondjuk egy kést dob feléd.
Újabb felesleges kérdésére csupán egy fagyos pillantással válaszoltam, de a lényeget talán ebből is kitalálhatta. Aztán már egyébként is a sátor felállítására kellett koncentrálnunk. Nekem ugyan nem okozott különösebb nehézséget, de én nem is tettem túl sok mindent a felállítás érdekében, inkább csak instrukciókkal láttam el, és minden feladatot egyszer megmutattam, hogy kell, de a többit rábíztam. Ha jön egy vihar és elviszi a sátrat, ő sokkal jobban fog szenvedni, mint én, de annyi észt azért kinéztem belőle, hogy ezt ő is tudja, ami talán kicsit motiválja, hogy tényleg jó munkát végezzen.
-Ne kézzel csináld, hanem lábbal. A cipőd nem tud fájni, a kezedet viszont ráérsz agyonkínozni. Óvatosan lépj rá, ne taposd, csak a talpaddal nyomd le. A sarkadat lehetőleg tartsd a földön, hogy könnyebben tudd irányítani, ha mondjuk beleütközne egy kavicsba, vagy ilyesmi, de ha megfelelően fellazítottad előtte a földet, akkor azért kisebb az esélye, hogy ilyen probléma előfordul. Gyerünk, mozogj már!
Viszonylag elégedett voltam a munkájával, mivel kissé csálé volt ugyan, de legalább állt, és ahogy ellenőriztem a cölöpöket, zsinórokat, ponyvát, úgy tűnt, elég biztosan tartja magát.
-Hogyhogy hova?! - morogtam. Direkt csinálja? - Keresel valahol egy alkalmas helyet, de legalább tizenöt méternyire innen. Te még sosem csináltál ilyet szabadban?... Áh! Gatyát, alsóneműt letolod, leguggolsz terpeszbe, fenekedet hátrahúzod felfelé egy kicsit és vigyázol, hogy ne ülj bele semmibe, és ne is másszon rád semmi, és elvégzed a dolgodat. Ajánlom, hogy a nadrágodat fog össze egy kicsit és húzd felfelé, különben könnyű célpont lesz. Nem vagy férfi, úgyhogy a célzásra elég korlátozott lehetőséged van. Na, kifelé! Van még negyven másodperced!
Kezdtek komoly kétségeim lenni afelől, hogy ez a lány akár még az legkorszerűbb segédeszközökkel felszerelt lakásában is képes önállóan elvégezni a dolgát. Legszívesebben elráncigáltam volna a Herefordra, és az öt év letelte előtt egy nappal sem engedtem volna ki. Ráfért volna.
-Kész vagy? Induljunk. Figyelj oda, errefelé vadállatok is lehetnek, azokkal nem olyan könnyű tárgyalni, mint esetleg néhány bűnözővel. A késed legyen végig kéznél, de ne húzd elő, amíg nem muszáj, mert a csillogásával magadra vonod a figyelmet.
Nagyjából két kilométernyire távolodtunk el a táborhelyünktől, amikor a természet hangjai már felerősödtek. Rezgett az avar, néha hó csusszant le egy-egy bokorról, bár szellő sem moccant, madárhangok, lombsusogás zengett. Mondhatni megérkeztünk az erdő éléskamrájába. Mindezt elmondtam Alisonnak is, hogy tudja, mire kell figyelni.
-Nézd ezeket a bogyókat - mutattam egy bokorra, amin hosszúkás piros termés volt látható. - Mérgező, ne egyél belőle. Ez viszont - mutattam egy pár lépéssel odébb lévőre, aminek a bogyói gömbölyűek és sötétlilák voltak. - Ez már más. Nekünk még mindig halálos, de az állatoknak nem. Valószínűleg rá is járnak. Na, most vedd elő a köteledet.
Megmutattam neki, hogy hurkolja és kötözze ki, aztán kikötöztük őket.
-Ha erre jön valami állat, ez elkapja. Nem tudom, mi lesz az. Nyúl, pocok, esetleg egy vak madár, majd meglátjuk. Mi addig menjünk tovább, hátha találunk valami mást is. Vigyázz, ne csapj zajt.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák