Na, már megint kezdi az alkudozást…
-Bánom is én, ha csinálsz magadnak is, akkor szorítok neked egy kis helyet az ágy végén. –vonok vállat a reggelis megjegyzésére, épp akkor, amikor ő elkezdi rajtam legeltetni a szemét.
-Na nem… azt felejtsd el! –szólok rá egyből, majd mielőtt még megszólalhatna, már folytatom is- Nem lesz reggelire nyúlpörkölt, meg úgy egyáltalán se. Ez már szakállas vicc, ezzel ugrat mindenki, mióta előjött a képességem, szóval ne kezdd te is, értve vagyok?! –nézek a szemébe olyan tekintettel, mint aki nem ismer viccet ilyen téren, de aztán szélesen elvigyorodok.
Azon, hogy magához rántott, egy csöppet meglepődtem, bár különösebben nem zavart a dolog. A szabad kezemmel a mellkasára támaszkodtam, igaz, csak alkarral, nem könyökkel. Azon meg, hogy megint összenyálaz, csak egy szemforgatással válaszolok. Ja, meg megfordítom a kézfejem, hogy akkor már a másik oldala se maradjon ki a cicamosdásból. Végül is, ráérünk, nem?
-Nocsak, annyira nem is vagy reménytelen eset, egész gyorsan tanulsz. –nevetem el magam a lelkes bólogatása láttán, aztán amikor ismét engem kérdez, csak gyorsan beletörlöm a kezem a pulcsimba (annak már úgy is mindegy, tiszta retek), majd szép lassan közelebb hajolok hozzá:
-Várj csak, had gondolkozzak egy kicsit… -kezdtem el grimaszolni, mint ha épp bőszen agyalnék valamin, majd vidáman megráztam a fejem, és suttogva folytattam- Ami azt illeti, lenne egy pár ötletem… Csak van egy kis bökkenő. –biggyedt le a szám széle egy kicsit, ami aztán lassacskán újra mosolyra húzódott - Ahogy eddig észrevettem, a kaja egész hatásos módszer ilyen célra. Ahogy a sör is, bár az előbb már kajáltunk, sör meg épp nincs nálam. Mint ahogy pillanatragasztó sem, pedig elhiheted, az aztán csodákra képes! –magyaráztam lelkesen csillogó szemekkel, igaz, a végét már nem bírtam megállni nevetés nélkül.
Jesszus, de rég nevettem már ennyit… Ha így folytatom, holnapra olyan izomlázam lesz rekeszizomban, hogy csak na!
-Jól van, jól van, értem én! –legyintek a magyarázkodására.
Tudom, hogy szép dolog a család, meg jó, meg minden, sőt, ma látni is láttam, de miután nálunk ez az érzés sosem volt különösebben jelentős, így úgy is hiába magyarázta volna nekem órákon át. Ki miben nőtt fel, úgy se akarom, hogy most azért felrúgja a szokásait, csak mert pár napot itt vendégeskedek náluk.
Na jó, ez nem buli. Nem elég, hogy hárítja a támadásomat, még ki is nevet, meg visszatámad, ráadásul hiába próbálok szabadulni, az se megy. Mondjuk ahogy elkezd hátra dönteni a kanapén, már nem is próbálkozok, helyette inkább én is a kezébe kapaszkodok, kissé talán túl erősen is, s ez csak akkor múlik, ha már biztos stabilságot érzek a hátammal. Ahogy így felnéztem rá, akarva-akaratlanul is annak a kőkorszaki rajzfilmnek az egyik jelenete jutott eszembe, amit még egyszer az árvaházban nézettek velünk, Oroszlánkirály vagy mi.
( Ez az, 1:55-től. )Igaz, ha meg is próbáltam volna egy hasonlót kivitelezni, nem hiszem, hogy sikerült volna, azt meg még kevésbé, hogy a kedves házigazda túlzottan díjazta volna… Alig bírom visszatartani a vigyorgásomat, így inkább az ajkamba harapok, amíg magyaráz, ám egy pár pillanatig még így is kerülöm a tekintetét, mielőtt újra a szemébe néznék.
-Nem tudom, hogy ismered-e azt a… -kezdtem bele elkalandozva, mire észbe kaptam, hogy Nicho milyen közel is hajolt hozzám.
Még épp az utolsó pillanatban sikerült oldalra fordítanom a fejem, igaz, a szívem majd’ kiugrott a helyéről közben. Azt hiszem… De mindegy, most fürödni akartunk, ha itt most leáll csókolgatni, akkor attól félek, hogy egyhamar nem jutunk el odáig, szóval… miután visszahuppant a kanapé túlsó felére, én is visszatornáztam magam ülő helyzetbe.
-Jah, úgy tűnik… -válaszoltam meg álszent képpel a megjegyzésére, majd adtam egy pacsit a kinyújtott tenyerébe, mielőtt elfogadtam volna a kéznyújtást.
Mondjuk a fürdőszobába érve kissé elveszettnek éreztem magam. Mert izé… eddig nem igazán használtam másnál a fürdőkádat, vagy zuhanyzót… jó, az űrhajó az más tészta, de hát na, nem egy kategória. Csak álltam egy helyben egy darabig, s szótlanul nézelődtem, csak amikor Nicho kérdezett, merészkedtem közelebb.
-Ugyan, nem szükséges. Úgy döntöttem, hogy kivételesen nyuszi alakban pancsolok, ez a kád akkora, hogy az már szinte úszómedence! –kacsintottam rá, majd lehuppantam mellé a kád szélére- Így viszont te is bőven elférsz, úgy is azt mondtad, hogy rád is rád fér a fürdés, szóval hajrá! Meg gondolom kényelmesebb, mint itt csücsülni. –paskoltam meg a kádat magam mellett.
Ahogy a habfürdőről kérdezett, az első reakció, ami kibukott belőlem az az, hogy:
-Epres nincs? Na mindegy, akkor rád bízom, amelyik jobban habzik. Szeretem a habfürdő-buborékokat.
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák