-Mi van? - kérdeztem suttogva és lopva körülnéztem. - Látsz valami gyanúsat?
Mint kiderült, neki is voltak élményei azon az éjszakán, de még fontosabb, hogy sikerült végre azonosítanom őt.
-Szóval te voltál az, aki a szomszédban dörömbölt, és nem tudtam tőle aludni - vontam fel hűvös higgadtsággal a fél szemöldökömet, miután összefont karokkal hátradőltem a székemben, de csak egy idióta nem lehetett volna biztos benne, hogy halk, nyugodtnak tűnő szavaim mögött vulkánok törtek ki.
Azért hagytam neki lehetőséget a magyarázkodásra, de őszintén nem nagyon tudott olyat mondani, ami elegendő lett volna. Az a folyamatos, ütemes döngés, amiről fogalmam sem volt, hogy micsoda, de bármit megtettem volna, hogy végre leálljon. Még ennyi év elteltével is olyan szívesen borítottam volna Maverick képébe a maradék tortát.
Miután felvette a katonai magatartást, könnyebb volt a táncra hangolódni, és terroristák után kutatni, még akkor is, ha nem találtunk semmi gyanúsat. Utána azonban felgyorsultak az események, nem volt már idő olyan apróságokkal foglalkozni, mint a hangulat. Éppen megráztam a fejemet, hogy nem, nem láttam semmit, amikor sötétség borult a teremre. Kezem azonnal eltűnt a táskámban, de mielőtt még kihúztam volna a pisztolyomat, meghallottam Maverick hangját.
Szó nélkül engedelmeskedtem, és utána siettem. Nem tudtam, hova megyünk, de hamar világossá vált minden, ami az éteremben történt. Csak az oka nem.
-Miért kellett ekkora titokban távoznunk?
Ahogy egyre távolodtunk a Földtől, egyre több kérdés tolult fel bennem, de inkább meghagytam magamnak. Bíztam annyira Maverick szervezőkészségében, hogy elhiggyem, tudja, mit csinál.
-Hogyne hallottam volna az Athenaról! Ezt komolyan kérdezted?
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák