Jaya B. Hudson Vas. Dec. 16, 2012 11:57 am
Mióta újra munkanélküli lettem, ismét megeskettem minden ismerősömet, hogy bármi pénzszerzési lehetőségről hallanak, értesítenek. Hát, nem is kellett sokat várnom, az egyik haver már kapott is elő egy cetlit, amire egy kezdetleges térképet firkantott. Mondjuk túl beszédes nem volt a téma kapcsán, csak röhögött egy jót, hogy majd meglátom, menjek csak nyugodtan. Még utánam ordította, hogy jó szórakozást, aztán tényleg elváltak útjaink. Én meg álltam ott, egy helyben, kezemben a cetlivel, aztán azt gondoltam, hogy miért is ne? Egy próbát megér, csak nem rúdtáncolni kell majd, mert azt inkább kihagynám. Meg a kórboncnoki munkát. Valahogy az se csábított túlságosan.
Szóval fogtam a térképet, aztán útnak is indultam. Igaz, inkább repülve, mert úgy gyorsabb, meg talán hamarabb megtalálom a helyet, ahová mennem kell. Mondjuk azt furcsállottam, hogy egy barlang van úticélnak megjelölve, a végén még befognak bányásznak, bár sose lehet tudni. Ahogy közeledtem, azért biztos ami biztos, visszaváltottam eredeti emberi alakomba, és úgy sétáltam be.
Odabent persze akkora tömegnyomor, amekkoráról álmodni se mertem. Igaza volt drága haveromnak, itt biztos pénzt osztanak, azért vannak ennyien. Vagy esetleg ingyenkaja? Mindegy is. Közelebb furakodtam, abba az irányba, ahonnan a legnagyobb zaj jött, aztán lassacskán világossá vált számomra, hogy mi is ez az egész. Egy vörös hajú csaj állt a ketrecben, fapofával, mint valami őr a Buckingham Palota előtt, miközben épp ellenfelet próbáltak keríteni nekem.
Őszintén szólva, nem tűnt túl félelmetesnek, sőt, a neve, hogy Sárkány, talán még félelmetesebb volt. Hmm... Fegyvert se láttam nála, bár lehet, hogy azt amúgy se lehet használni. Vagy ha mégis, akkor nekem is van. Csúzlim. Idefelé kavicsot is szedtem hozzá!
-Majd én! -lendült a kezem a magasba, ahogy megszületett bennem a döntés, hogy próba-cseresznye.
Alakváltó vagyok, szóval már előnnyel indulok! Ha meg ő is az... és sárkány... Akkor is, egy olyan nagy dög úgy se lehet olyan kis gyors és ügyes mint én! Mire megtalálna, már 5-ször kiszúrom a szemét, aztán onnantól már gyerekjáték az egész...
Gyorsan átverekedtem magam a tömegen, egyenesen a bukihoz, majd tovább a ketrec bejáratáig, aztán felléptem a pódiumra.
-Szevasz! -köszöntem vigyorogva az ellenfelemnek, aztán vártam, hogy mikor indítják a mérkőzést, vagy lesz-e valami szabály. Vagy annyi a szabály, hogy nincs szabály?
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák