- Na, szerinted mi? * Kérdezett vissza szemét forgatva és aztán már ahogy elfáradt fejét a lány vállára hajtja és nem hagyja, hogy letegye…*
- Naaa… maradni szeretnék. *Néz rá álmos szemekkel, hisz neki még kijár a délutáni alvás és most épp végig játszották. S bizony nem is engedi el a lány nyakát. Csak laposakat pislogva fekszik tovább a vállán.*
*Az utolsó simítások az asztalon, a konyhában pedig már csak fel kell mosni. Épp a vágódeszkát szedtem elő, hogy legyen mire kiraknom a tepsit mikor a lányok megérkeztek. A Szárnyas kérdésére megfordultam és egy mosolyt erőltettem az arcomra, ami pillanatok alatt vált őszintévé és szeretettel telivé, ahogy megpillantottam Vanit.*
- Semmi baj Szárnyas… a hajón nem szokhattál hozzá, hogy valaki képes gyerekként viselkedni. * Feleltem miközben végig simítottam a kicsi arcán. Na de a kiegészítés vigyort csalt az arcomra.*
- Már hozzá szoktam szóval csak nyugodtan behajthatod. * Mert bizony a kis csöppségnek a karjában is szép hosszú, szőke haja volt.*
- Azért remélem, nem fogsz annyit akadékoskodni, mint Vani. * Ingattam meg a fejem*
- Már csak fel kell mosni minden mást megcsináltam. De azt majd ebéd után. Két perc és… * Na de itt közbe szólt a jelző éles csipogása.*
- Már kész is. Míg tálalok, annyit tudsz segíteni, hogy fogod Vanit. Ha most leteszed, elalszik, és ha hazaértünk az istenért sem fogom tudni elaltatni. * S már félre is léptem, hogy a kezemre húzva a fogó kesztyűt kivegyem a tepsit és a vágódeszkával az asztalhoz vigyem. A szedővel együtt, majd fordultam egyet és a sajt és a kechup is az asztalra került.*
- De a kérdésedre válaszolva, Ő az egyetlen… legalábbis amiről tudok. * Vontam meg a vállaim és visszasétáltam a lány elé.*
- Miért kérdezted? * Tettem fel a kérdést és átvettem a lányom.*
- Gyere Szépségem… együnk, aztán aludhatsz. * Adtam egy puszit az arcára és kómás fejét látva már tudtam, hogy felesleges volt a harmadik teríték. Az asztalhoz sétálva leültem a nővel szemben és a kicsit az ölembe ültettem.*
- Szedj magadnak… * Intettem a tepsi felé, hogy csak nyugodtan. Közben bár már mindegy volt de egy vászon szalvétát Vani pólójába tűrtem, hogy ne egye le magát. Vagyis jelen esetben ne etessem le. *
Kedd Okt. 20, 2020 3:33 am by Amets
» Dühöngő
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Vezetőségszidó
Vas. Dec. 11, 2016 11:42 am by Kabuto
» Társoldalak, baráti oldalak
Vas. Dec. 11, 2016 11:41 am by Kabuto
» Ösvények
Pént. Jan. 24, 2014 4:48 am by Nicholas ,,Doctor" McNeal
» Hunter Street
Vas. Szept. 01, 2013 2:37 am by Jack Carthy
» Irodák